BUS++
Toggle navigation
รายละเอียดงานวิจัย
ดร.สุพัฒนา เตโชชลาลัย
ดร.สุพัฒนา เตโชชลาลัย
ชื่องานวิจัย(Article thai):
ชื่องานวิจัย(Article english):
ชื่อวารสารที่ตีพิมพ์(Journal thai):
ชื่อวารสารที่ตีพิมพ์(Journal english):
บทคัดย่อ (Abstract):
Street food as part of Gastronomic tourism has become more popular. At present, several countries including Thailand have tried to improve street food management to meet the standards and respond to the demands of tourists. This research aims to study the influence of food preferences on the intention to consume street food in Bangkok comparing between Thai and foreign tourists. Results from Structural Equation Modeling and latent variables with Multiple Indicators Multiple Causes (MIMIC) reveal that consistent with the Theory of Planned Behavior, food preferences are found to have a significant impact on street food consumption through tourist attitudes, the pivotal mediator. Subjective norms and perceptions have considerable influences on the intention to consume street food, in particular, amongst foreign tourists. Keywords: Gastronomic Tourism, Street Food, Behavioral Intention, Tourist, Bangkok
ผู้วิจัยร่วม(Authors):
1.เจริญชัย เอกมาไพศาล 2.สิริพร เขตเจนการ 3.สุพัฒนา เตโชชลาลัย
ลิงค์ฐานข้อมูลที่เผยแพร่:
ไม่มีไฟล์
ข้อมูลการเผยแพร่ (Journal Infomation)
เผยแพร่ระดับ:
ระดับชาติ_กลุ่ม1
ระดับชาติ (TCI)
ปีเผยแพร่:
2562
2567/2024
2566/2023
2565/2022
2564/2021
2563/2020
2562/2019
2561/2018
2560/2017
2559/2016
2558/2015
2557/2014
2556/2013
2555/2012
2554/2011
2553/2010
2552/2009
2551/2008
2550/2007
2549/2006
2548/2005
2547/2004
วันที่เผยแพร่:
วันที่ได้รัการอนุมัติ:
เลขที่ ISBN / ISSN / DOI:
ปีที่พิมพ์ - ฉบับที่ – หน้า:
×
Logout
คุณต้องการออกจากใช่หรือไม่