BUS++
Toggle navigation
รายละเอียดงานวิจัย
ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.กิตติพงษ์ โสภณธรรมภาณ
ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.กิตติพงษ์ โสภณธรรมภาณ
ชื่องานวิจัย(Article thai):
ชื่องานวิจัย(Article english):
บทคัดย่อ (Abstract):
Food processing and food production are really important business for Thailand revenues, which affected on demand by the trend. Currently clean food trend becomes a huge hit in Thailand, though this research aims to study about internal factors affecting purchasing process that consists of motives, perceptions, attitudes, and clean food behaviors. Multi-stage sampling was used to select the sample groups at the public park user in Bangkok. The complete 300 questionnaires were collected. Analyzing data as frequency, percentage, mean, standard deviation, Pearson’s correlations and SEM (Structural equation model). The results of the study showed that the motive factors were rated between moderate and high level. The perception factors were rated as high. The attitude factors were all rated as moderate level. Lastly, the clean food behaviors factors consuming frequency were rated as sometimes and often. When testing correlation between factors, most of them were correlated together significantly, except Mood factor to Better consumption. The influence testing from structural equation model (SEM) revealed that perception factor was directly affected by motive factor at weight 0.75 (51 percent on predicting variable). Attitude factor was directly effect by perception factor and indirectly effect from motive factor at weight 0.49, 0.37 respectively (17 percent on predicting variable). Eat clean behavior factor was not only had directly effect from motive, perception and attitude factor but also had indirectly effect from motive and perception factor. The highest total effects were come from motive at 0.65 (43 percent on predicting variable) Keywords Motive, Perception, Attitude, Behavior, Clean food, SEM
ผู้วิจัยร่วม(Authors):
1.พินิจนันท์ อ่อนพานิช 2.กิตติพงษ์ โสภณธรรมภาณ
ลิงค์ฐานข้อมูลที่เผยแพร่:
ไม่มีไฟล์
ข้อมูลวารสาร (Proceeding Infomation)
เผยแพร่ระดับ:
ระดับชาติ
ระดับชาติ (TCI)
ปีเผยแพร่:
2560
2568
2567
2566
2565
2564
2563
รูปแบบ Proceeding:
Fullpaper
แบบบทคัดย่อ (Abstract)
รูปแบบการนำเสนอ:
Oral
การนำเสนอแบบ Poster
วันที่เผยแพร่:
เลขที่ ISBN / ISSN / DOI:
ปีที่ - ฉบับที่ – หน้าที่:
ข้อมูลการประชุม (Conference Infomation)
ชื่อการประชุม:
หน่วยงาน / องค์กรที่จัดประชุม:
สถานที่จัดการประชุม:
ช่วงวันจัดงาน:
ถึงวันที่
×
Logout
คุณต้องการออกจากใช่หรือไม่